Geplaatst door: Technicolor Customs Categorie: Tips & Tricks Zoekwoorden: , , , Reacties: 0

 1. Gebruik speciale carwash-zeep
  Een van de meest gemaakte fouten is misschien wel het gebruiken van ‘normale’ zeep zoals bijvoorbeeld Dreft. We denken al snel: “Als het mijn borden en pannen goed schoon krijgt, maakt het mijn auto ook prima schoon!”
  Echter niets is minder waar. Normale schoonmaakmiddelen zoals Dreft vreten zich vaak agressief door vet heen. Super om onze borden mee te wassen, maar op onze auto kan dit zo alle wax of andere chemicaliën aantasten. 
  Het is dus van groot belang om altijd speciale zeep te gebruiken die bedoeld is voor het autowassen. Die zijn gemaakt om wax en andere lakbescherming zo veel mogelijk in stand te houden en een optimale glans naar boven te brengen.

 2. Was met het “2-emmer systeem”
  Tijdens het wassen willen we de auto niet onnodig beschadigen. Dit gebeurt sneller dan u denkt, lak is erg gevoelig. We kunnen nieuwe “swirls” (die hele kleine krasjes, een soort spinnenwebjes) het beste voorkomen door zo veilig, schoon en glad mogelijk te werken. Dit kunnen we doen door middel van het “2-emmer systeem”. Dit houdt in dat we, u raadt het al, 2 emmers gebruiken. Een om te spoelen en een om vers, schoon sop te nemen. We vullen 1 emmer zoals we gewend zijn met een goede zeep (zie stap 1). De andere emmer vullen we met schoon water.
  Zorg dat er onderin de emmers zogenaamde gridguards zitten. Deze voorkomen dat vuil rond blijft draaien in het water en u dat opnieuw meeneemt de auto op.
  We “laden” de spons op met schoon, nieuw sop, wassen een deel van de auto en spoelen de spons weer af in de water-emmer. Hierna beginnen we deze stappen weer opnieuw zodat de kans op swirls door meegenomen vuil tot een minimum beperkt wordt.

 3. Laat niets op de grond vallen
  Het kan natuurlijk gebeuren dat u uw spons, borstel of doek laat vallen. Gebruik deze dan nóóit direct weer opnieuw. Kleine steentjes, zand of ander vuil wordt direct van de grond opgenomen. Als u hiermee dus verder gaat met wassen staat u letterlijk uw auto te bekrassen. Dit is ook een reden waarom wasstraten zo slecht voor uw lak zijn. 
  Mocht dit nou toch gebeuren, leg dan deze spons, borstel of doek aan de kant en gebruik een andere, schone. De vuile spons kunt u wel uitwassen, met bijvoorbeeld de hogedruk of in de wasmachine. Let er dan wel op dat u geen waspoeder gebruikt omdat u dan eigenlijk hetzelfde effect krijgt.

 4. Gebruik altijd eigen en goed materiaal
   Voortbordurend op tip 3 is deze tip ook erg belangrijk. Veel mensen maken graag gebruik van een wasbox. Super goed want deze voorzieningen kunnen wel degelijk van pas komen en er wordt hier bovendien duurzaam omgegaan met het water en het afvalwater.
  Wat wel erg belangrijk is is om hier nooit de wasborstel te gebruiken van de wasbox zelf. Die staat vaak in zo’n rvs bak vol met gitzwart water en bergen vuil en steentjes van voorgangers. Gegarandeerd krassen dus!
  Neem daarom zelf goede spullen mee. U weet dat deze schoon en daarmee veilig te gebruiken zijn. U gaat hier ook beter mee om dan dat er met het materiaal van de wasbox omgegaan is.

 5. Was nóóit in direct zonlicht
  Hoe verleidelijk het ook is om op een warme zomerdag uw  auto is dit echt een absolute no-go. Door de hitte van de zon kan water en sop makkelijk intrekken. U blijft dan achter met een auto vol met kleine vlekjes die zich soms lastig laten verwijderen, zonde dus!
  Was de auto bij voorkeur in de schaduw. Onder de carpoort, een partytent of in een wasbox (met eigen materialen uiteraard.)


  Bonustip:

  Mocht u nou 100% zeker willen zijn van de perfecte handwas? Of heeft u helemaal geen zin of tijd hiervoor? Laat het dan aan ons over!
  Wij doen al een handwas vanaf €25,-
  Dus bent u op zoek naar een professional die weet hoe die uw auto, zonder krassen, keurig wast? Neem dan contact met ons op. 
  Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en onze tarieven hier.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Neem contact met ons op
en we gaan aan de slag!